Разликата между индивидуален и персонализиран подарък

Разликата между индивидуален и персонализиран подарък

В днешно време все повече се опитваме да зарадваме любимите си хора с подаръци, които са изработени специално за тях. На пазара ни заливат различни предложения – от тениски с надписи за рождени и именни дни, през ключодържатели с име, до книжки, в които главни герои са нашите деца. Хубаво е, когато потребителите имат голям избор. Но в това разнообразие хората често не правят разлика между така станалите популярни персонализирани подаръци и техните по-големи братя – индивидуалните подаръци. В тази статия накратко ще разгледам разликите между едните и другите.

Персонализираният подарък е предварително готов продукт.

Продуктът лесно може да бъде превърнат в подарък за вашия любим човек. Намесата от страна на тези, които го предлагат, е съвсем малка. Да вземем ключодържателите във формата на сърце. Или бебешките визитки, предлагани в ограничени дизайни, от които вие трябва да изберете. Също така часовниците или различните продукти, които могат да бъдат персонализирани със снимки. Търговците добавят името или снимката на получателя и вие се сдобивате с персонализиран подарък. Такива са и готовите стихове, шаблонните писма от Дядо Коледа, приказките с еднакви истории. Много подобни продукти можете да срещнете на пазара. Там единственото, което търговците правят, е да добавят името или снимката на получателя. Текстът не се променя, историята е една и съща и много деца, например, получават едни и същи книжки или коледни писъмца, които са адресирани до тях.

Индивидуалните подаръци се създават изцяло за вашите любими хора.

Индивидуалните подаръци са съвсем различни. Там няма нищо готово и нищо предварително направено или написано. Независимо дали става въпрос за ръчна изработка или написването на художествен текст, то крайният продукт е създаден от началото до края за вашия любим човек. Това го превръща в един наистина безценен и вълнуващ подарък. Индивидуален подарък е специално нарисуваната карикатура. Или изплетеното кученце, което прилича точно на вашия домашен любимец. Индивидуален подарък са и стиховете, написани за най-скъпите ви хора. И вълшебните писма от Дядо Коледа, които не лежат на шаблони. Както и приказките, написани от първия до последния ред за малките и големи герои.

Създаването на индивидуален подарък е непрекъснат двустранен процес.

Спомням си, когато поръчах карикатура на голямото си весело семейство. С художника уточнихме предварително всеки един детайл. Изпратих снимки на децата си, на домашните любимци, дори и на небезизвестния микробус, с който се придвижваме напоследък. Коментирахме композицията. Художникът се поинтересува от интересите и заниманията на семейството ми. Авторът на карикатурата ми показа всеки един етап от нейното създаване – от скицата, до образите на отделните характери, през оцветяването и дължината на опашката на котката. Сега карикатурата виси на стената в хола и съм сигурна, че никъде другаде няма подобна картина – която носи таланта на художника и емоциите, които съм му помогнала да улови.

Същото е и с всички останали индивидуални подаръци. Вие участвате наравно с твореца в изработването на крайния продукт. Така например, когато пиша индивидуални приказки, стихове или писма от Дядо Коледа, вие отговаряте на моите въпроси. Четете черновите, редактираме или променяме по текстовете и историите колкото е необходимо, за да сме сигурни, че вашите любими хора ще получат един наистина личен, индивидуален и уникален подарък.

Индивидуалният подарък е наистина уникален подарък.

Ако при поръчката на персонализиран подарък, вие вече сте видели образеца на продукта, който ще получите, то при индивидуалният няма нищо, което да е готово предварително. Може да сте чели индивидуална приказка, написана за друг; може да сте разгледали безброй корици на индивидуални книжки; да сте се докоснали до магията на наистина личното писмо от Дядо Коледа, получено от ваш близък. Но, ако решите да зарадвате някой с индивидуален стих, написан специално за него, крайният резултат ще ви изненада, защото той няма да има нищо общо с това, което досега сте видели или прочели.

Индивидуалните подаръци са по-скъпи от персонализираните.

И това е напълно нормално. Имайки предвид, че творецът влага всичките си знания и умения, за да създаде нещо, което само по себе си ще бъде уникално. И няма да има аналог. Творческата дейност е по-скъпа от механизираното производство и това е известно на всички. Но независимо от по-високата цена, поръчвайки индивидуален подарък за вашите любими хора, вие може да сте сигурни, че сте платили за нещо, което е създадено наистина специално и само за тях.

 

Всички услуги, които предлагам на сайта си и на Фейсбук страницата си Поезия за специални случаи, са напълно индивидуални – създадени са от първия до последния ред за вашите любими хора. Такива са стиховете ми, индивидуалните приказки и наистина личните писма от Дядо Коледа. Ако решите да зарадвате ваш любим човек с истински индивидуален подарък, можете да се свържете с мен в страничката ми във Фейсбук Поезия за специални случаи или чрез електронна поща на адрес vessela@vesselag.com.

 

Прочетете още:
Въпросите, които ми задавате за индивидуалните приказки
Защо да изберем лично послание в стих за подарък?
Защо е специално личното писмо от Дядо Коледа?