Имало едно време - индивидуални приказки за вашите деца

Имало едно време - индивидуални приказки за вашите деца

Индивидуалните приказки от поредицата „Имало едно време“ са проект, който обмислям от дълго време. Идеята се роди преди години, но техническата ми ограниченост тогава не ми позволяваше да придам съвършен вид на книжката, която вашите деца ще получат. Е, вече този проблем е решен! Индивидуалните приказки са тук. Красиво илюстрирани, здраво изработени, достъпни и готови да раздават усмивки!

 

 

Какво представляват индивидуалните приказки?

Това са книжки-приказки, написани специално за вашето дете. От първия до последния ред. Приказки, в които главен герой е самото детенце. Всяка история е измислена точно за него, а в нея участват всички негови любими хора и играчки. Обикновено в индивидуалната приказка оживява най-голямата мечта на вашето детенце, неговите интереси и заниманията, които го правят щастливо.

 

 

Как става написването на индивидуална приказка?

Задавам ви някои основни въпроси за вашето детенце. С помощта на вашите отговори придобивам представа за това, което би го накарало да се почувства щастливо. Докато пиша индивидуалната приказка за вашия малък герой, е възможно да ви задам някои допълнителни и уточняващи въпросчета, за да бъдем сигурни, че във всичко написано детенцето ви ще се познае.

Текстът на всяка индивидуална приказка наистина е специален.

Голяма част от текстовете на индивидуалните приказки консултирам смислово и тематично с педагози с дългогодишен опит с работата с деца. Конструкцията на текстовете е съобразена с възрастта на детенцето-получател, за да бъдем сигурни, че то ще разбере и осмисли написаното. И не на последно място, разбира се, ще се зарадва и ще се почувства като истински герой в негова приказка.

За съжаление, не всичко в живота, дори и в детския, е весело и щастливо. Не са рядкост случаите, в които дечицата преминават през тежки и болезнени моменти. Ако индивидуалната приказка трябва да засегне проблемни теми за малчуганите и да им помогне да ги преодолеят, текста на свой ред консултирам с детски психолози, чиито съвети ми дават ценни насоки. Естествено, мнението на специалист е наложително, за да бъда сигурна, че индивидуалната приказка ще предаде правилното чувство на детенцето, но в никакъв случай не може да се сравнява с консултация и работа с психолог в помощ за преодоляването на целия проблем.

Индивидуалните приказки са подходящи за всякакви възрасти.

Макар насочени главно към малчуганите във възрастова граница от 2 до 10 годинки, то индивидуална приказка може да бъде написана за всеки. Не са малко родителите, които избират този оригинален начин, за да запечатат най-важните и весели моменти още от раждането на своето детенце. Превръщайки индивидуалните приказки в своеобразен дневник, запечатват като безценни спомени всяка една лудория или трудност, през която са минали и те като родители, и малкото разбойниче.

Индивидуална приказка може да бъде написана и за по-големи деца. Дори и за възрастни! Разбира се, стилът се променя, историите – също. Хуморът, съобразен с възрастта на читателя, заема основно място в сюжета, но специалното чувство, което се заражда в сърцето на получателя от подобен жест, си остава все същото.

Индивидуалните приказки не се печатат в печатница.

Всяка книжка от поредицата „Имало едно време“ се разпечатва на висококачествена фотохартия с наситеност и дълготрайност на цветовете. Индивидуалните приказки се изработват с твърди корици и с твърди страници, за да гарантирам максимална устойчивост на крайния продукт – както от влиянието на времето, така и пред любопитството на малките детски ръчички.

Оформлението е съобразено изцяло със сюжетната линия, за която се разказва индивидуалната приказка. Надявам се в скоро време приказките да бъдат илюстрирани с изображенията на някои от най-надарените български детски илюстратори. На този етап всички книжки се оформят с висококачествени тематични изображения от сток банки, с платен лиценз за търговска употреба.

 

 

Индивидуалните приказки са подходящ подарък за всеки повод.

Подобен подарък радва малки и големи с повод и без повод. Индивидуалната приказка е чудесен жест за:

  • Рожден ден;
  • Имен ден;
  • Завършване на детска градина;
  • Тръгване на училище;
  • Успешно завършване на училище;
  • Коледа;
  • Когато детенцето ви има нужда някой да му вдъхне увереност и смелост;
  • Или просто търсите начин да му покажете колко специално е то.

Освен това индивидуалната приказка не е еднократен подарък. Децата растат и се променят бързо, с тях и техните мечти. Днес искат да бъдат пожарникари, а утре – полицаи. Понякога балерината след години мечтае да бъде архитект или ветеринарен лекар. Индивидуалните приказки може да се превърнат в безценна поредица, запечатала по невероятен начин порастването на вашите малки герои.

 

 

 

Ако идеята ви допада и искате да разберете повече за нея или да превърнете някого в герои в негова собствена приказка, свържете се с мен с формата за контакт, по имейл на електронен адрес vessela@vesselag.com или чрез страницата на Поезия за специални случаи във Фейсбук.

 

Прочетете още:

Въпросите, които ми задавате за индивидуалните приказки